BISFED REGIONAL OPEN (Europski Kup u boćanju za osobe s invaliditetom)
Poznan/Poljska, 05.-12. rujna 2018. godine

Davor Komar i Melisa Osmanović natječući se kao par u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom na Europskom KUP-u (BISFED REGIONAL OPEN) u poljskom Poznanu, osvojili su 1. mjesto –ZLATO, bez ijedne izgubljene utakmice.

Ono što nas najviše veseli je da su u razigravanju rezultatom 4:2 pobijedili i zlatni paraolimpijski par iz Ria 2016. godine (slovake Samuela Andrejčika i Michaelu Balcovu), koji su ujedno i ‘novopečeni’ svjetski prvaci u paru iz Liverpoola prije nepunih mjesec dana, a ujedno su sada i prvi na Svjetskoj rang listi.

 

Naš par Komar/Osmanović ponovo je dokazao kako su spremni za paraolimpijske igre u Tokyu 2020. godine. Ovom pobjedom naš se par svrstao na 11. mjesto na Svjetskoj boćarskoj rang listi, što također mnogo govori o kvaliteti i spremnosti našeg para.

Što se tiče pojedinačnog natjecanja, Komar je ušao u četvrt finale gdje je nažalost za prolaz u polufinale izgubio od svog starog znanca, slovaka Samuela Andrejčika, i završio sedmi pojedinačno, dok je Melisa pojedinačno završila na 9. mjestu.

Čestitamo!!!

Više o svemu možete pogledati na internet stranici Kluba – www.istrijana.hr i na njihovom Facebooku.