09. ožujka 2018. godine u Domu hrvatskih branitelja održana je manifestacija proglašenja najboljih sportaša i sportašica s invaliditetom Grada Pule. Sportaši Boćarskog Kluba osoba s invaliditetom Istarske županije ‘ISTRIJANA’, ‘odnijeli’ su titule najboljeg sportaša i najbolje sportašice s invaliditetom Grada Pule u 2017. godini.

Komar i Osmanovic najbolji sportaši Pule za 2017. godinu

Komar je inače najtrofejniji hrvatski boćar s invaliditetom i člana našeg Kluba, šesnaesterostruki prvak Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, član Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom, 15-ti na Svjetskoj rang listi pojedinačno i 13-ti u paru (http://www.bisfed.com/world-ranking-2/), te 5-ti pojedinačno u Europi i 6-ti u paru u Europi. Komar je i službeni prvak Njemačke u boćanju za osobe s invaliditetom u 2017. godini. Odlukom/Rješenjem Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Davor Komar kategoriziran je 3. kategorijom vrhunskog sportaša s invaliditetom Republike Hrvatske. U 2017. godini osvojio je 10 zlatnih medalja, od toga šest na međunarodnim takmičenjima, prvak je Hrvatske pojedinačno i u paru, osvajač je KUP-a hrvatske pojedinačno, četvrti pojedinačno i u paru sa otvorenog svjetskog prvenstva iz SAD-a, peti u paru na Europskom prvenstvu, 7-mi pojedinačno i mnogo ostali nagrada i priznanja. Davoru je to šesta uzastopna titula najboljeg u Puli.

Melisa Osmanović je najtrofejnija hrvatska boćarica s invaliditetom i našeg Kluba, četverostruka prvakinja Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, dugogodišnja članica Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom i 13-ta na Svjetskoj rang listi u paru (http://www.bisfed.com/world-ranking-2/), na 7. mjestu na Svjetskoj rang listi pojedinačno u konkurenciji žena s invaliditetom (http://www.bisfed.com/world-ranking-2/) i 4-to mjesto pojedinačno u Europi, dok je u ukupnom poretku na 46. mjestu, te 6-a u paru u Europi. Melisa je Odlukom/Rješenjem Hrvatskog paraolimpijskog odbora kategorizirana 4. kategorijom vrsnih sportaša s invaliditetom Republike Hrvatske. U 2017. godini Melisa je prvakinja Hrvatske u paru, brončana sa KUP-a Hrvatske, srebrna sa pojedinačnog prvenstva Hrvatske, peta pojedinačno i četvrta u paru sa otvorenog svjetskog prvenstva iz SAD-a, peta u paru na Europskom prvenstvu, a ima osvojenih i mnogo ostali nagrada i priznanja tijekom 2017. godine.

Čestitke!!!