DAVOR KOMAR DRUGU GODINU ZA REDOM OSVOJIO ‘TATRA KUP’, MELISA OSMANOVIĆ BRONČANA, KOMAR I OSMANOVIĆ SREBRNI U PARU

MEĐUNARODNI ‘TATRA KUP’ U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM, Liptovsky Jan/Slovačka, 22.-26. lipnja 2018. godine

Boćar BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’, Davor Komar iz Pule, drugu je godinu za redom bez ijednog poraza, osvojio je Međunarodni ‘TATRA KUP’ u boćanju za osobe s invaliditetom. Na KUP-u je i članica Kluba Melisa Osmanović osvojila broncu u pojedinačnom natjecanju, dok su Komar i Osmanović u paru osvojili srebro, odnosno 2. mjesto.

Na KUP-u su sudjelovali predstavnici iz osam europskih država, a posebnost ovog turnira je što su na KUP-u sudjelovali i Slovački reprezentativci Samuel Andrejčik (trenutno 10-ti na Svjetskoj rang listi) i Mihaela Balcova (trenutno 14.-ta na svjetskoj rang listi), inače zlatni paraolimpijski pobjednici iz Ria 2016. godine u paru, dok je sam Andrejčik i srebrni sa iste paraolimpijade u pojedinačnom natjecanju, te bivši Europski prvak. Michaela Balckova ujedno je i najbolja boćarica u Europi i druga po redu žena na Svijetu, što se tiče boćanja za osobe s invaliditetom. Ono još posebnije, je to što je Komar tijekom natjecanja u polufinalu pobijedio Andrejčika sa 3:1, a kasnije i njegovu kolegicu Balcovu u finalu, odnosno u ‘borbi’ za zlato sa 7:1.

Melisa Osmanović je nakon svih pobjeda tijekom KUP-a, upisala poraz u polufinalu sa Balcovom, ali je u borbi za treće mjesto također bila bolja od ‘zlatnog’ paraolimpijca Andrejčika. Igrajući u paru, Komar i Osmanović, stigli su u finale bez poraza. U razigravanju po skupinama pobijedili su velikobritanski – mađarski par za 6:3, zatim slovačku par Klimčo/Mihova sa 13:0, te u polufinalu, češki par sa 7:5.

Nažalost u finalu, slovači par Andrejčik- Balcova, bio je bolji od našeg para za bod (4:3), a naš se par vratio kući kao srebrni.

TETRA KUP - Proglašenje najboljih parova

U pojedinačnom natjecanje, Davor i Melisa bili su ‘nositelji’ svojih grupa kao najviše rangirani boćari, a u osminu finala došli su bez ijednog poraza.

Melisa je najprije rezultatom 6:1 pobijedila mađara Berkes Gerga, zatim sa 8:2. slovaka Marjana Klimča, te slovaka Prašil Miroslava rezultatom 12:2, dok je u osmini finala sa 11:2 pobijedila čeha Bajtek Jana, čime si je osigurala ulazak među četiri najbolja na KUP-u.

Davor je u razigravanju po skupinama sa 14:4 pobijedio britanca Harrya Thompsona i slovaka Martina Burjana sa 11:0, dok je u osmini finala sa 11:0 pobijedio češkog igrača Schmidt Mareka i tako došao do finala sa Balcovom.

KUP u Slovačkoj bio je izvrsna priprema za Otvoreno Svjetsko prvenstvo u Portugalu, na koje kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije putuju dvoje naših boćara, Osmanović i Komar od 02.-09. srpnja 2018. godine.

Iz BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ se iIskreno zahvaljuju Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, javnoj ustanovi Pula Sport d.o.o. i Sportskoj zajednici Istarske županije, na podršci i pomoći pri pripremama i sudjelovanju na ‘TATRA KUP-u 2018.’.

Nakon ovog prvenstva, BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ broji 161 osvojeni pehar/medalju (1., 2. i 3. mjesta) na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljaju dvanaestogodišnju dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.

U boćarskoj sezoni 2018. ‘broje’ 17 osvojenih pehara/medalja!

Što se tiče daljnjih natjecanja, Komar i Osmanović kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, putuju na dvodnevne završne boćarske pripreme u Zagreb, te odlaze na otvoreno Svjetsko prvenstvo u Portugal, gdje će boraviti do 09. srpnja 2018. godine. Nakon čega slijedi tri tjedna priprema u Rovinju za odlazak u Liverpool/Engleska na Svjetsko prvenstvo gdje dolazi 16 najboljih boćarskih parova na svijetu, od kojih su naši Komar i Osmanović 11-ti boćarski par na Svjetskoj rang listi. Nakon Liverpoola slijedi još mnogo intenzivnih turnira i prvenstava u ovoj 2018. boćarskoj sezoni/godini, o čemu ćemo vas naknadno izvještavati.

Čestitke svim boćarima i boćaricama BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’!!!

Više o svemu možete pogledati na internet stranici Kluba – www.istrijana.hr i na njihovom Facebooku.